Om: att Ajax sitter på en guldklimp

Han är en given startspelare i Uruguays landslag tillsammans med Atletico Madrid-stjärnan Diego Forlán. I landslaget har han svarat för 10 mål på 22 matcher. I sitt klubblag Ajax har han svarat för 39 mål på 65 matcher där han också är lagkapten. Självklart talar jag om det 22-åriga stjärnskottet Luis Suárez. Den här säsongen har han gjort hela 15 mål på 11 matcher! Jag menar, vilket lag kan inte lägga märke till den statistiken.

Det har länge pratats om vilken hans nya klubbadress blir. Inte bara OM han lämnar den holländska storklubben, utan NÄR han lämnar. Det har mest pratats om att Manchester United eller FC Barcelona blir den nya klubben för talangen, och isåfall redan när januari-fönstret öppnar.

I somras va United beredda att lägga ett bud på 40 miljoner eoru (ca 400 miljoner svenska kronor) för 22-åringen som imponerat stort på Sir Alex. Han har även gjort ett bra intryck på Pep Guardiola i FC Barcelona och Guardiola har sagt att han mer än gärna skulle se Suárez i sitt Barca då han tycker att den offensiva delen av truppen är alldeles för tunn.

Suárez kom till Ajax från Groningen för 7,5 miljoner euro (ca 76 miljoner svenska kronor) och kan nu alltså säljas för 40 miljoner euro (ca 400 miljoner svenska kronor).

Snacka om att killen har ökat i värde!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0