En lång, segdragen och händelsefattig kväll i ett kyligt Moskva

Laguppställningarna är presenterade och jag måste säga att jag är väldigt confused över Sir Alex laguttagning. Med gamla rävar som Gary Neville, Paul Scholes och den förevigt unga Edwin Van Der Sar bortaslog Manchester United CSKA Moskva med ett mål mot noll.

Första halvleken var sämre än någonsin. Mer händelsefattig halvlek har nog aldrig existerat. Manchester United ägde som väntat bollinnehavet men utan att skapa några direkta målchanser. Efter dryga 25 minuter kom första chansen i matchen då Paul Scholes testar skott någon meter utanför straffområdet. Bollen dyker och studsar precis innan CSKA:s målvakt Igor Akinfeev lyckas slå ut bollen till hörna.

Nästa farliga chans står CSKA:s stjärnskott Milos Krasic för när han driver in bollen till vänster i straffområdet och skjuter ett hårt lågt skott utanför Van der Sars högra stolpe. Detta var ungefär det närmaste CSKA Moskva hade att spräcka Manchester Uniteds nolla, förutom ett mål som domaren dömde bort vilket var helt rätt på grund av offside.

Det var i andra halvleken matchen började på allvar, många skott utifrån och den som höll CSKA Moskva i matchen var storspelande Igor Akinfeev i de rödkläddas kasse. Häng med NU:

59' Valencia skickar iväg en projektil men Akinfeev motar bort den
60' Neville slänger in ett inlägg, Nani möter med en språngnick som sitter vid stolproten men vem är där om inte Akinfeev
61' Ynglingen Fabio drar till och Akinffev agerar bollvägg
65' Nani trycker till, bollen touchar på back och smiter strax utanför stolpen
71' Anderson lägger frispark med Akinfeev är omutbar
82' Valencia driver in i banan, väggpassar bort en back med Berbatov, väggpassar sedan bort två backar med Nani för att sedan slänga iväg en däng i ribbkrysset
85' Nani slår ett kort inlägg till Berbatov som skarvar ner den till Valencia som sedan drar till på halv-volley i        bortre burgaveln, MÅL!
90+1' Carrick skjuter ett lågt skott men Akinfeev håller nere siffrorna till 0-1.

Matchen i sin helhet var oerhört segdragen och långtråkig. Jag tyckte CSKA Moskva stod upp bra mot ett bollförande Manchester United, men jag hade förväntat med mer av det ryska storlaget. CSKA Moskva kommer till Lushjniki Stadion med en fullt frisk trupp gentemot Manchester Uniteds oerhört skadedrabbade trupp. Med skador på tongivande spelare som Patrice Evra, Ryan Giggs och Wayne Rooney kändes det länge som att Manchester United åkte till Ryssland för att spela 0-0. Det såg länge ut att bli slutresultatet tills Valencia frälste den engelska storklubben.

KVÄLLENS HISS:

Manchester United:
Den blott 19-åriga brassen Fabios debut i Champions League måste ha varit en dröm. Han var utan tvekan planens bästa spelare fram till den 88:e minuten som han blir utburen på bår på grund av en trolig sträckning. För hans del kunde kvällen slutat bättre, hade han fått fullfölja matchen hade det varit kronan på verket.

CSKA Moskva: Jag säger bara Igor Akinfeev, vilken keeper. Endast 23 år gammal, redan ordinarie i klubblaget + det ryska landslaget och inte nog med det är han kapten i klubblaget med. Trots hans ringa ålder har han varit förste målvakt sedan 2003. Han var då bara 17 år gammal! Hatten av för honom, i ett bättre lag kan han komma bli Iker Casillas efterträdare på tronen som världens bästa målvakt.

KVÄLLENS DISS:

Manchester United: Att ett av världens absoluta topplag inom fotbollen åker till Ryssland utan inspiration är katastrof. Inga spelidéer, inga absoluta målchanser före matchminut 50. Illa. Tacka vet jag den där gamle skotten Sir Alex Ferguson, tack för att han vet vad som behövs göra när spelarnas egon får styra lagets prestation. Skotten skällde ut dom efter punkt och pricka i halvtid och vilken förändring det sedan blev!

CSKA Moskva: Lite tråkigt att ett av Rysslands bästa fotbollslag, på hemmaplan, inte ens vill föra spelet framåt. Halva deras bollinnehav var passningar i backlinjen. Nej skärpning rysk fotboll; vill ni bli mer attraktiva, spela attraktivare fotboll!