Rooneys 4-verkeri

Mycket av denna fotbollslördag kom att handla om en rödklädd spelare, till vardags i mästarlaget Manchester United. Det har den senaste veckan spekulerats i om 24-åringen kommer lämna de röda djävlarna i sommar för en flytt till fenomenala Barcelona. Övergångssumman ska enligt flertalet tabloider ligga på runt 800 miljoner svenksa kronor och Rooney har erbjudits en monsterlön på hela 2,4 miljoner kronor...i veckan!

 

Den som lever får se, brukar det ju heta..

 

Hursomhelst stod landslagsmannen för en bragd som de flesta anfallare drömmer om: att få sänka ett helt lag på egen hand. För det var precis vad Rooney idag. Hemmmatch mot Hull City i engelska Premier League på ett kokande Old Trafford. Inför närmare 75000 vrålande fans stänkte han dit fyra mål!!

 

Rooney leder nu skytteligan i England på 15 mål, tätt följ av Bent, Defoe och Drogba (Alla på 14 mål).

 

Som sagt, den som lever får se hur det slutar...

/Mattias

 

 


Adebayor klar för Arsenal? Igen?

Emmanuel Adebayor lämnade Arsenal för spel i Manchester City i somras. Det verkar nästan som att han har glömt det...eller flytt tillbaka till London.

I en intervju som engelska Sky har gjort så intervjuas Adebayor i en Manchest...nej förlåt, i en Arsenaltröja! Kanske för att visa respekt mot Arsenals anhängare sedan togolesen haft ett väldigt komplicerat förhållande till sina gamla fans.

Se hela intervjun här:


Jag vill se "Ronnie" i VM


En stjärna som långsamt slockande på fotbollshimlen har de senaste månaderna lyst allt starkare och starkare. Han vann Ballon D'Or två år i rad, 2004 och 2005 samt blev invald i UEFA:s Team of the Year åren 2004, 2005 och 2006. Självklart talar jag om brassen Ronaldinho som länge har utpeckats för att vara fet och haft urusel form.

Nu ger han fotbollsvärlden och dom som tvekat över hans kapacitet svar på tal med att vara en tongivande nyckelspelare i ett Milan som tuffar på i jakt efter Inter i Serie A och jagar ännu en trofé i Champions League. Jag kan utan tvivel säga att den här hösten har varit magisk för hans del och utan tvekan de bästa månaderna sedan han 2008 presenterades som Milanspelare. På 15 startade matcher i Serie A har han presterat 6 mål och 7 assist, något han inte har lyckats med sedan tiden i Katalonien, hos FC Barcelona.

Året är 2010 och det börja luta åt VM i Sydafrika. Brassarna är på jakt efter revansch från VM 2006. Då laget superstjärnor som Kaká, Ronaldinho, Roberto Carlos, Robinho, Lucio, Júlio César m.fl. ansågs brassarna vara nästintill oslagbara. I kvartsfinalen tog det dock tvärnit mot Frankrike, hänförda av en av tidernas absolut bästa fotbollsspelare Zinedine Zidane. Brassarna åkte tillbaka till Brasilien med hängande huvuden och fansen hånade deras kära landslag.

Med i truppen till VM 2010 återfinns stjärnor som Dani Alves, Maicon, Diego, Kaká, Adriano, Robinho och Luis Fabiano. Om jag får säga mitt så tycker jag att Ronaldinho borde ha en självklar plats i VM-truppen, med tanke på hans ständigt höga form den här säsongen. Intressant att se hur det blir och vilka förbundskaptenen Dunga tar ut.

Tror ni Ronaldinho skulle platsa i Brasiliens landslag, skulle ni villa ha med honom eller inte? Skriv gärna en kommentar!

Hoppas ni tycker om bloggen, ha det!

/Mattias

Om: Vieiras övergång gör att Arsenalanhängare ser rött.


Patrick Vieira  har en gång varit en av Arsenals mest trogna spelare. Han kom till klubben redan 1996 från AC Milan och lämnade klubben så sent som 2006 då han flyttade för spel i Juventus.

Under sin tid i Arsenal gjorde han hela 407 matcher(!) och 33 mål, han tilldelades kaptensbilden efter legendaren Tony Adams, han bildade radarpar med en viss Thierry Henry när Arsenal gick igenom hela ligasystemet 2002/2003 utan en enda förlust och han blev år 2003 utsedd till Premier Leagues bästa importspelare genom alla tider, vilket inte är så pjåkigt.

Nu har 33-åringen alltså gjort klart för spel i Manchester City under dom närmaste 18 månaderna. Detta kommer ge honom ca 150 miljoner kronor och jag undrar verkligen om han är värd dom pengarna eller om han kommer kunna hjälpa Manchester City till någon framgång? Jag tvivlar verkligen. Han har varit så skadebenägen under sin tid i Inter så man har nästan glömt bort honom. Nej tyvärr City, detta var nog inte er bästa värvning ni gjort.

Vieira blir den fjärde Arsenal- eller föredetta Arsenalspelaren att lämna sin klubb för spel i Manchester City. Under sommarens Silly Season lämnade strikern Emmanuel Adebayor och backklippan Kolo Toure och nu spelar alltså även Patrick Vieira där. Förr många år sedan spelade även Sylvinho i Arsenal, dock utan att lämna några större intryck. En liten avstickare är att Adebayor förtillfället är i Afrika för spel i Afrikanska Mästerskapen med sitt landslag Togo och under fredagen blev Togos spelarbuss utsatt för en automatvapenattack. Och VM går i Sydafrika, känns ju sådär...

Har iallafall kikat runt lite och sett att flertalet supportrar ser rött när det gäller Vieiras hatiska övergång och ett x-antal facebookgrupper har startats så att fansen kan visa sitt missnöje!

Imorgon är det full Premier League omgång och här är matcherna:

Hull - Chelsea (Uppskjuten p.g.a. vädret)
Burnley - Stoke City (Uppskjuten p.g.a. vädret)
Sunderland - Bolton (Uppskjuten p.g.a. vädret)
Fulham - Portsmouth (Uppskjuten p.g.a. vädret)
Liverpool - Tottenham (Uppskjuten p.g.a. vädret)
Birmingham City - Manchester United
Arsenal - Everton
Wigan - Aston Villa
Westham United - Wolverhampton

Klart intressantaste matchen är mellan formstarka Birmingham City (12 raka matcher untan förlust) mot Manchester United (Nedåtgående trend, söker revansch efter den tunga förlusten mot Leeds i förra helgen.

Allt för ikväll/inatt, ha det bra!

/Mattias

Bloggen é aktiv igen!

Tjena alla fotbollsälskare!

Har haft så grymt mycket problem med internet och datan överhuvudtaget under det härliga jullovet men nu funkar allt igen som det ska och uppdateringar kommer ske nästintill dagligen framöver! det kanske är det som är meningen med en blogg, eller?


Vill bara önska alla GOTT NYTT 2010 och gör detta år bättre än 2009 nu! ;)


/Mattias

RSS 2.0