Bevis på att han är kung


Ibracadabra eller vad säger man?

Kärlek till dig mannen!


Om: att Ajax sitter på en guldklimp

Han är en given startspelare i Uruguays landslag tillsammans med Atletico Madrid-stjärnan Diego Forlán. I landslaget har han svarat för 10 mål på 22 matcher. I sitt klubblag Ajax har han svarat för 39 mål på 65 matcher där han också är lagkapten. Självklart talar jag om det 22-åriga stjärnskottet Luis Suárez. Den här säsongen har han gjort hela 15 mål på 11 matcher! Jag menar, vilket lag kan inte lägga märke till den statistiken.

Det har länge pratats om vilken hans nya klubbadress blir. Inte bara OM han lämnar den holländska storklubben, utan NÄR han lämnar. Det har mest pratats om att Manchester United eller FC Barcelona blir den nya klubben för talangen, och isåfall redan när januari-fönstret öppnar.

I somras va United beredda att lägga ett bud på 40 miljoner eoru (ca 400 miljoner svenska kronor) för 22-åringen som imponerat stort på Sir Alex. Han har även gjort ett bra intryck på Pep Guardiola i FC Barcelona och Guardiola har sagt att han mer än gärna skulle se Suárez i sitt Barca då han tycker att den offensiva delen av truppen är alldeles för tunn.

Suárez kom till Ajax från Groningen för 7,5 miljoner euro (ca 76 miljoner svenska kronor) och kan nu alltså säljas för 40 miljoner euro (ca 400 miljoner svenska kronor).

Snacka om att killen har ökat i värde!


Om: Liverpools investering på 20 miljoner pund

Som ni säkerligen redan vet tappade Liverpool viktiga spelare när sommarens transferfönster var öppet. Spelare som Alvaro Arbeloa och Xabi Alonso flydde till miljardsatsande Real Madrid, och Liverpool gjorde inga chockvärvningar trots att klubben fick in ca 450 miljoner kronor på de båda spelarna. Spelare som Andreiy Voronin och Glen Johnson kom. Det gjorde även den skadedrabbade italienaren Alberto Aquilani.

Aquilani framstod som ett passningsgeni, en spelare med krut i dojan och ett spelsinne likt Fabregas. Ännu obesvarade påståenden då Aquilani blev opererad i maj och har ännu inte fått representera Liverpool i varken Premier Leauge eller Champions League.

Men i helgen är det då dags för den haussade italienaren att göra debut för de rödklädda hemma på ett gungande Anfield mot ett Manchester City i nedåtgående form. Rafa Benitez litar på att Aquilani håller den klass han gjorde i Roma och kommer troligtvis få starta på mittfältet bredvid stjärnan Gerrard.

Är lite sugen på att se matchen faktiskt, se hur Liverpool presterar nu när laget och Rafa är hårt pressat av både fans och ledning


Nedan kan ni se ett video-klipp med Aquilani och jag måste säga att passningen efter 55 sekunder är för skön!



Om: hur Sverige ska spela för att nå framgång

Låg och kikade på landskampen mellan Italien och Sverige, och jag måste säga att jag är ganska imponerad av den nye förbundskaptenen Erik Hamréns första match i blågult. Spännande startelva tycker jag att han ställer upp med;


Vet inte riktigt om elvan kommer att se ut såhär då spelare som Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg och Kim Källström inte var tillgängliga. Hamrén valde att spela 4-2-3-1 i sin första match mot Italien och han ska vara nöjd med resultatet som blev. Jag skulle hellre se den här elvan och uppställningen 4-1-2-1-2;

Med den här elvan tror jag att Sverige skulle spela en gladare anfallsfotboll då båda yttermittfältarna Larsson och Elm är offensiva med bra inlägg samt ytterbackarna Lustig och Safari. Källström skulle passa som handen i handsken som framspelare till Zlatan och Berg. Tror även att Zlatan och Berg kompleterar varandra väldigt bra då Zlatan är duktig på att hålla boll, han har bra teknik och en enorm skottstyrka och att Berg är oerhört effektiv inne i boxen och petar in många returer.

OM Sverige nu ska spela såhär gäller det att laget blir samspelt, att spelarna litar på varandra och lär sig att ta de rätta ytorna annars kommer spelet att krascha. Skulle dock vara kul att se denna uppställning någon gång!

SÅ vad tycker du? Lämna gärna en kommentar om hur Sverige ska nå framgång!

/Mattias - Fotbollsprofessor'n


Om: att Arsenal är doldisar till Premier League-titeln

Länge har det snackats om att serieledarna Chelsea kommer ta hem årets upplaga av Premier League, tätt följt av resterande delen av "the Big Four"; Manchester United, Arsenal och Liverpool.

Efter 12 spelade omgångar leder Chelsea som väntat serien, tätt följt av Arsenal och Manchester United. Liverpool ligger på en oerhört ostadig plats, bara på 7:de plats och hela 11 poäng efter serieledarna.

Det största hotet mot ångloket Chelsea heter, och håll i er nu, Arsenal. Arsenal har under de senaste Premier League omgångarna imponerat ordentligt, förutom i bortmatchen mot West Ham 2-2, och har tagit segrar bl.a. mot Tottenham på Emirates Stadium med övertygande 3-0 och nu senaste vann dom borta mot ett hårt sargat Wolverhampton med stabila 1-4.

Succémannen bakom detta nederlagstippade lag i början av säsongen heter ingenting mindre än Francesc Fabregas. Han har hittils för säsongen varit lysande på Arsenals mittfält. Inte konstigt att både Real Madrid och Barcelona är ute efter honom...

Jag tycker att Arsene Wenger har tänkt oerhört klokt när han köpte in den ryska stjärnan Andrey Arshavin eftersom han då har två stycken spelgenier i samma lag; Fabregas och Arshavin. Båda två har fantastisk teknik, ett fantastiskt tillslag på bollen och ett oerhört grymt spelsinne. Om det är några i hela Premier League som kan vinna ligan åt ett lag så är det just Arshavin och Fabregas.

Den 29:e November smäller det på Emirates Stadium, då de båda London lagen möter varandra. Den som där tar tre poäng har klart bästa utgångsläget för att ta hem den eftertraktade Premier League titeln. Den senaste gången Chelsea vann ligan var säsongen 2005/2006 och senaste gången för Arsenal var säsongen 2003/2004 dfå laget även gick obesegrat genom hela ligaspelet.

Vi får se hur det går, men mitt tips ligger på Arsenal om Arshavin och Fabregas får förbli oskadda

Inför slaget om England på the Bridge

Dagens match handlar om inga mindre än fotbollsjättarna Chelsea och Manchester United.

Chelsea som nästintill aldrig är nederlagstippat hemma på Stamford Bridge är inte det heller idag dagen till ära. Abramovitjs pojkar vinner nästintill allt hemma i borgen i London. På dem 10 senaste hemmamatcherna har Chelsea vunnit alla och har en oerhört imponerande målskillnad på 27-1! Det som talar för Chelsea i eftermiddag förutom deras imponerande matchsvit på hemmaplan är stjärnanfalaren Didier Drogba. Hans två mål i veckan mot Athletico Madrid i Chapions League är ett bevis på styrka, inte minst hans andra mål för kvällen.

Drogba vs. Athletico Madrid 20091004



En sann fotbollsälskare ska ha lärt sig vid det här laget att en lagmaskin som Manchester United ska man aldrig räkna bort. Senaste matchen mot CSKA Moskva, ska man ta det som ett styrkebesked eller som ett besked på att laget inte har bästa formen för tillfället? Jadu, mycket bra fråga tycker jag. Oavsett vad så ska man veta att hur dåligt United än spelar, gör dom alltid mål. Kanske beror det på att United får längst tilläggstid när laget ligger under än något annat lag i Premier League. Märligt det där. United har i årets ligaspel inte imponerat på någon än så länge. Första förlusten kom redan i andra omgången borta mot uppflyttade Burnley. Något sådant får inte hända om man vill vinna titlar. Kom ihåg vad jag sa; räkna aldrig bort United.

Chelsea

Trupp: Cech, Hilario, Ivanovic, Carvalho, Terry, Alex, A. Cole, Belletti, J. Cole, Ballack, Lampard, Deco, Obi, Essien, Kalou, Malouda, Drogba, Anelka, Lampard, Sturridge, Ferreira, Zhirkov.

Skador: Bosingwa

Avstänga: Ingen

Manchester United

Trupp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, O'Shea, Rafael, Brown, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Obertan, Anderson, Scholes, Carrick, Fletcher, Nani, Giggs, Rooney, Berbatov, Owen, Macheda.

Skador: Welbeck, Ferdinand, Park, Fabio da Silva, Fletcher & Hargreaves

Avstängda: Neville

Troliga startelvor

Chelsea: Cech; Ivanovic, Terry, Carvalho, Cole; Lampard, Ballack, Essien, Malouda; Anelka, Drogba

Manchester United: Van Der Sar; O'Shea, Vidic, Evans, Evra; Valencia, Scholes, Carrick, Giggs; Berbatov, Rooney


I väntan på avspark 17,00 kan ni gotta er med lite fotbollsgodis!





En målrik, stjärnspäckad och spännande afton i fotbollens tecken

Manchester United vs. CSKA Moskva
Chanser hit och dit under 90 minuter kort och gott. Skotten blev hela 21-8 till Uniteds fördel och 13-4 i skott på mål (!). CSKA Moskva inleder starkast och sätter 1-0 genom blott 19-årige Alan Dzagoev. Strax efter klackar Nani fram Owen som enkelt hittar en maska i Igor Akinfeevs borte del av målet. Två minuter senare rundar Milos Krasic Uniteds målvakt och stöter enkelt in bollen till 1-2. Efter en rivstart på andra halvlek får mittbacken Berezutski huvudet på bollen efter en frispark och rullar enkelt in 1-3 till CSKA och United är i chock. Efter att spelare som Rooney, Evra och den unge Gabriel Obertan gör United både 2-3 och 3-3. Uniteds andra mål gör den korte Paul Scholes efter en frispark av Neville och 3-3 gör ecuadorianen Valencia efter ett skott som touchar på en mittback och ställer Akinfeev helt i CSKA målet. Ordningen är upprättad och United tog den poäng som behövdes för att föra dom till åttondelsfinal.

Besiktas vs. Wolfsburg
Jag hade trott att Besiktas på hemmamark skulle ha någon chans att åtminstone kunna knipa en ynka poäng mot ett Wolfsburg med dålig form. Men så var inte fallet, det tyska mästarlaget vann med hela 0-3 efter mål av mittfältsmotorn Misimovic, vänsteryttern Gentner och målsprutan Dzeko. Trots att målsiffrorna talade sitt tydliga språk var matchen jämnare när det gäller antal skott och skott på mål. Totalt antal skott slutade 15-19 till Wolfsburgs favör och avsluten på mål blev 4-9, också där till fördel för Wolfsburg. Efter den här vikitga trepoängaren i ett kokande Turkiet biter sig Wolfsburg fast på en stadig andra placering i tabellen och det ser ut att det kommer stå sig så.

Atletico Madrid vs. Chelsea
I den här egentligen betydelselösa matchen angående fortsatt avancemang i Champions League fick publiken se på fyra riktigt snygga mål, fyra mål som gjordes av två spelare; Sergio Kun Agüero och Didier Drogba. 1-0 pangar Atleticos underbarn Agüero in på volley, ett riktigt snyggt  mål måste jag säga. Sen gör Drogba ett typiskt "Drogba-mål" där Florent Malouda slår ett inlägg och Drogba knoppar in bollen i ena burgaveln. I den 88:e matchminuten får Drogba en löpboll mot en back som han tunnlar, skjuter sedan bollen på Sergio Asenjo i Atleticos kasse och slår sedan in sin egna retur. Efter detta så hämtar Agüero upp en kvittering till Atletico på frispark som han knorrar runt muren och in tättintill Cechs vänstra stolpe. Riktigt snygga fotbollsmål och jag tror bestämt att vi börjar känna igen Atletico Madrid som ett bra fotbollslag med många sköna spelare.


AC Milan vs. Real Madrid
Kvällens största match var allt annat än en besvikelse. Matchen var öppnare än den förra och båda laget tryckte på för att få in ett ledningsmål, något som Real Madrid lyckades göra efter 29 minuters spel genom Benzema. Kaka var återigen tillbaka på sin gamla hemmaplan San Siro och mottogs som ett helgon av Milansupportrarna. Det var även han som låg bakom förspelet till Benzemas 0-1 mål. Drygt 5 minuter senare blåser domare Felix Brych i pipan och signalerar straff för hemmalaget efter att bollen tagit på en föralltid oskyldig Pepe. Straffen måste ha varit en av de snyggast jag någonsin skådat och vem skulle lägga den om inte en f.d. världsspelare i Ronaldinho. Han stegar upp, trippar fram och trycker upp en projektil i krysset, helt utan chans för Iker Casillas.

Efter matchen ställde sig alla Milanistas upp och tackade deras förlorade son Kaka för allt han givit dem, och man kunde tydligt se att Kaka var rörd och att han hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Dessa matcher hade jag mestadels koll på under tisdagskvällen, hoppas det lockade till läsning!

/Mattias - Fotbollsproffesor'n


Kvällens Champions League

Ikväll är det dags för den prestigefyllda lagturneringen Champions League att inleda den fjärde omgången. Åt vilket håll går bucklan iår? Stannar den hos de regerande mästarna FC Barcelona eller ska tyska storlaget Bayern München föra tillbaka den till Tyskland för första gången på 9 år? Sista omgången i gruppspelet avgörs 8-9:e december iår. Därefter sker lottning om åttondelsfinaler den 18 december och dessa spelas i slutet av Februari och början av Mars. Den 19 Mars lottas fortsättningen i världens största klubblagsturnering.

Matcherna ikväll är:

Manchester United vs. CSKA Moskva
Besiktas vs. Wolfsburg
AC Milan vs. Real Madrid
Olympique Marseille vs. FC Zürich
Bayern München vs. Bordeaux
Maccabi Haifa vs. Juventus
Apoel Nicosia vs. FC Porto
Athlético Madrid vs. Chelsea FC

/Mattias - Fotbollsprofessor'n

RSS 2.0