Silly Season 7-8 december



TISDAG 8 DECEMBER

 

Liverpools Andrea Dossena vill verkligen lämna Liverpool. Vänsterlöparen känner sig tvungen att flytta eftersom han inte får den speltiden han vill ha för att kunna ta sig in i Italiens VM-trupp. Enligt olika medieuppgifter är Napoli hetast som nästa klubbadress.


Efter bråket med tränaren Tony Pulis sägs det att James Beatties dagar i Stoke kan vara räknade. Blackburn pekas ut som nästa klubbadress för anfallaren.

 

Cesc Fabregas har enligt The Guardian bett Arsene Wenger att öppna plånboken för att förstärka Arsenal i allmänhet, och anfallet i synnerhet. ”Vi behöver någon som Drogba”, ska Fabregas ha sagt med något drömskt i blicken.

 

Om det är ett sätt att sätta fart på Wayne Bridge är oklart – men det ryktas i alla fall i engelska tabloider att Manchester City är rejält sugna på Bayern Münchens Philipp Lahm.

 

West Ham gör inte så många mål – men det har Adriano gjort i Flamengo. Resten kan ni räkna ut. Jepp, Gianfranco Zola vill ta ”Kejsaren” till East End.

 

Robbie Keane är inte längre obestridd kung i Tottenhams anfall. Det har gjort att det spekuleras i en flytt. Ett lån till Celtic kanske kan vara något? Ja, det tror i alla fall Daily Mirror.

 

Turkiska Fenerbahce rapporteras ha ögonen på engelska Aston Villas norrman John Carew.

 

Ryan Shawcross är skadefri och back – det skulle kunna räcka för att Manchester United ska vara intresserat. Han är dessutom bra, vilket gör United än mer intresserat. ”Smickrande”, säger Shawcross själv.

 

Och i Spanien har Real Madrids lista på spelare som är till salu dykt upp igen. Ni kanske kan den vid det här laget. Om inte så kör vi den igen. Royston Drenthe, Fernando Gago, Ezequiel Garay, Guti, Rafael Van de Vaart, Mahamadou Diarra, Ruud van Nistelrooy och Jerzy Dudek. Kom och köp!

 

Inter vill förstärka på mittfältet och enligt Corriere Dello Sport tycker Inter att Livornos Antonio Candreva verkar passa perfekt. Även lokalrivalerna Milan ska vara intresserat. Kan något av lagen ta sig råd att utlösa klausulen på 40 miljoner euro som gör att Candreva inte kan stoppas om han vill lämna.

 

Vi kör lite mer Inter. Enligt Gazettan är man redo att lägga vantarna på Luca Toni som längtar hem till Italien, och till mamma. Och, som om det inte vore nog – Inter ska enligt spanske press vara på väg att ge sig in i jakten på Sergio Agüero. Deras trumfkort utöver massvis med pengar är att de kan tänka sig att skicka Ricardo Quaresma till Atlético. Sedan tidigare är Chelsea och Manchester City intresserade av argentinaren.

 

Snacket om Roman Pavlutjenko till Roma vill inte riktigt försvinna. Ryssens agent drar sitt strå till stacken för att hålla sin klient synlig på silly season-radarn.

 

Tillbaka till England – Nadir Belhadj trivs inte i botten av Premier League, och vill därför lämna Portsmouth. Eller, han trivs inte på bänken och vill hitta en klubb där han får speltid så att han inte tappar sin landslagsplats i Algeriets landslag som ska spela VM i sommar.

 

Längre upp i tabellen hittar vi Birmingham, de ska enligt Sky ha lagt ett bud på slovaken Jan Novak som öser in mål för MFK Kosice.

 

MÅNDAG 7 DECEMBER


Sir Alex Ferguson tonar ner ryktena som placerar Wolfsburgs Edin Dzeko i Manchester United.
- Det är en uråldrig historia. Alltid när någon gör något bra mot Manchester United så ska vi tydligen köpa honom dagen efter, säger han enligt engelsk press.

 

Lyons Sidney Govou är intressant för Paris Saint German. Enligt Le Parisien ska han ersätta Ludovic Guily som inte alls levt upp till förväntan.

 

Och Harry Redknapp har inte fått köpa spelare sedan i slutat av augusti men snart är det dags igen – en av många spelare som kopplas ihop med Tottenham är Young Boys anfallare Seydou Duombia


Standard Liege sålde förra året sin mittfältare Marouane Fellaini dyrt till Everton – och nu kan nästa mittfältare vara på väg till PL. Dyrt. Det är Steven Defour som är intressant för både Arsenal och Manchester United.

 

Och på tal om Arsenal så ska klubben enligt engelska uppgifter vara intresserat av Barcelonas Bojan Krkic som börjar tröttna på att sällan få chansen från start i det stjärnspäckade katalangänget.

 

Jo just det, Arsenal var det ja. Arsene Wenger avfärdar spekulationerna om att Ruud van Nistelrooy skulle vara ett tänkbart nyförvärv i klubben.

 

I Fulham tycker man att tanken på Wigans Paul Konchesky i laget är tilltalande, sägs det.

 

Det har tidigare surrats om Manchester Uniteds och Chelseas intresse för Jack Rodwell – och The People har ett nytt rykte: Real Madrid är intresserat av den 19-årige mittfältaren som spås en lysande framtid. Trot’ om ni vill.

 

Och Gennaro Gattuso säger att han inom kort kommer att bringa klarhet i huruvida han kommer att lämna Milan eller inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0