Helgens La Liga

Igår spelade topplagen Barcelona och Real Madrid, de båda lagen var i behov av 3 poäng då de slåss om 1:a platsen i ligan.

Barcelona vann ganska enkelt borta mot Sporting Gijon med 0-1. Det var ingen målfest då en av Barcas bästa målskyttar denna säsong är i en svacka, ni vet vem jag talar om. Men det hindrade inte andra från att "sticka fram fötterna" - Pedro visade nämligen varför han platsar i startelvan genom att sätta det enda målet i matchen och vem vet, Henry's tid i Barca kanske är över? - Det slutade i alla fall med 3 poäng för Barcelona som på så sätt säkrade ett minst 5 poängs försprång från 2:an Real Madrid i toppstriden.

Pedro Rodriguez firar sitt 6:e mål i ligan.

Real Madrid spelade borta mot Deportivo La Coruña och där fick vi se 4 mål gjorda varav 3 gick till bortalaget. Denna matchen visade Real vart skåpet skulle stå genom att, rent ut sagt, utklassa sina motståndare spel- och målmässigt (utan C.Ronaldo på planenen, som fick rött kort i sin senaste match). Det är dock synd att vi inte får se sånt här spel varje match från giganterna då de, för två omgångar sedan, förlorade mot Athletic Bilbao borta. Dock släpper dom inte taget om ligaledande Barcelona där det bara skiljer 5 poäng lagen emellan.

Målskyttet inleddes med Granero som i 13:e minuten stänkte in 0-1 bakom Depotivos målvakt Aranzubia. Men det som kan bli helgens snyggaste mål var istället det 2:a där Guti klackade bak bollen perfekt för Karim Benzema som enkelt kunde lägga in 0-2 till bortalaget. Depotivo reducerade i slutet av matchen och hemmapubliken manade på laget i jakt på en kvittering men istället fick dem se Benzema sätta spiken i kistan i den 90:e matchminuten och erkänna sig besegrade denna kväll.

Klacken som kan komma bli helgens snyggaste.

Fotbollslördag

Godkväll! Kvällens matcher som var i fokus var Real Madrid borta mot Bilbao och Barcelona hemma mot Sevilla...

Real Madrid hade inte en lyckad kväll när dom borta mot Bilbao åkte på en tung förlust. Det var ett tidigt mål av Llorente som ställde Real, men redan i början så hade Bilbao stolpskott och var nära att göra 1-0. Men som sagt i 3:e minuten sätter Llorente bollen bakom Casillias och Real börjar med en uppförsbacke, och det blev inte lättare när en stor hemmapublik jublar och peppar på sitt lag.

Real lyckades inte kvittera och resultatet stod sig matchen ut då marginalerna låg på 10-manna försvaret (Bilbao) och det är såklart en tung förlust eftersom de kunde tagit igen poäng på Barcelona och satt lite press på dem inför deras möte mot Sevilla.

MEN

Barcelona visar hur man spelar fotboll, vinner med 4-0 och Messi stänker in 2 kassar (14e målet i la liga för säsongen och sammanlagt 101 mål i Barca-tröjan) och det finns inte så mycket att snacka om egentligen.

Målchanserna började när Ibra var såååå nära på att sätta bollen men tajmade helt knasigt med foten och fick en jättesne träff, borde varit mål. Iniesta visade sina skickligheter med boll och det var ett rent nöje att se på.

Målskyttet inleddes av Escudé 49:e min (OG), som på en pass från Pique försökte bryta, lyckades, och gjorde mål i egen målbur. Detta gjorde att Barca fick lite extra energi och Sevilla påverkades såklart negativt av detta. Det var egentligen inget snack om saken, Barcelona dominerade hela matchen igenom och visade hur fotboll ska se ut. Två otroligt snygga framspelsmål (Pedro 70:e min & Messi 92:a) gjorde min kväll och jag kan nu gå och lägga mig med ett leende på läpparna...

Tjena!

Ligger och tittar på Teneriffa - Barcelona och måste säga att jag älskar spansk fotboll :D den är så härlig på något vis. Innan såg jag 2:a halvleken av Real Madrid - Mallorca och det var grym fotboll av Real (som dock "bara" vann med 2-0) om man ser på spelet var. Men det var tufft väder att spela i, tungt snöfall, och vet själv hur jobbigt det är att spela fotboll då och det syntes på t.ex. C.Ronaldo när han skulle sätta fart, han fick inte 100%igt fotfäste, dock gick det utmärkt att glidtackla i det lite hala gräset.

Just nu står det 0-1 för Barca och Messi blev fram/bak-spelad av Bojan som gjorde ett GRYMT förarbete :)

Hörs! /wissam

Guess who's back

Tjena fotbollsälskare!

Måste ju säga gott nytt år, tjugohundratio, tvåtusentio eller tiotalet, säg vad ni vill, har precis börjat och vi ser tillbaka på de tio åren som 2000-talet haft att erbjuda (fotbollsåren såklart) och det har ju inte direkt varit ett händelsefattigt decennium. Vi har haft flera stora genombrott inom fotbollen runt om i världen och främst i Europa där världens bästa fotboll spelas. Vi har fått privilegiet att uppleva spelare som:

Ronaldo: Som med 2 mål mot Japan i VM 2006 blev den 20e spelaren i världshistorien att göra mål i tre olika mästerskap (VM -98, -02 och -06). Inte nog med detta, han skrev även in sig i historieböckerna med att göra hela 15 mål i ett VM (2006) i åttondelsfinalen mot Ghana och blev VM-historiens bäste målskytt.

Ronaldinho: Där karriären tog fart från VM 2002 där han visade fina kvalitéer både individuellt men även som framspelare och vem minns inte frisparken mot England där bollen passerade David Seaman och in i mål. Till en början hade Arsenal intresse för den då unga stjärnan men en skandal hemma i Brasilien satte stopp för det hela, istället fick han kontrakt med Paris SG där han stannade i 2 år. Med en stor procent av hans tid på bänken i Paris ville han byta klubb, Real Madrid, Manchester Utd och Barcelona visade intresset och som ni alla vet fick det sistnämnda laget fotbollsstjärnan. Jag måste ju bara visa hans storhetstid från FC Barcelona.

Messi: Var ska man börja, utsedd till världens bästa spelare efter säsongen 08/09. Messi's karriär tog fart när han och hans familj flyttade till Barcelona och han gjorde succé i Barcelonas C- och B-lag. År 2005 gjorde han debut i FC Barcelona (A-laget) ett halvår senare inledde han målskyttet. Han blev även den yngste att göra mål i Barcelonas historia (rekordet slogs senare, år 2007, av Bojan, assisterad av just Messi). Han har även en internationell karriär i det Argentisnska landslaget men har även blivit erbjuden men plats i det Spanska då han har Spanskt medborgarskap. Och vem minns inte Messi's "Maradona-rush" från halva plan i en match mot Getafe i Copa Del Rey. Messi räknas idag som en av världens genom tiderna bästa spelare.

Listan på grymma spelare under 00-talet är lång och jag skulle kunna sitta här hela dagen, men det går ju inte (hehe). Jag återkommer med lite info om Champions League's slutspel som börjar den 16e Februari.

Kommentera gärna med egna tankar och vad ni har för favoriter detta decennium :) Och innan jag går måste jag bara visa det allra mest minnesvärda från en match mellan Barcelona - Valencia på Camp Nou, året var 2002, en spelare var i fokus eftersom han gjorde sin sista match i Barcelona-tröjan, se själva ;)

Tack för mig! // Wissam

VM i klubblagsfotboll

Och de nya världsmästarna är.... FC Barcelona!

Efter en match som till stor del dominerats av Barcelona så vann dem med nöd och näppe finalen mot det argentinska klubblaget Estudiantes.

1–0 Mauro Boselli 37'
1–1 Pedro Rodriguez 88'
1–2 Lionel Messi 110'

Liverpool - Arsenal

För er som kanske inte såg matchen och bara hört resultat, spana in den här filmen!

Helgens FAIL

Monchengladbach 5 - 3 Hannover

Måste bara visa helgens FAIL, då Hannover total faila i bortamatchen mot Monchengladbach. Det slutade inte bara med en tung förlust med 5 insläppta mål utan 3 av dem 5 målen var självmål, varav ett ganska snyggt sådant!

Derbyt i Barcelona

Ikväll spelade Barcelona och Espanyol på Camp Nou. Det förväntades bli en enkel seger för FC Barcelona, men det va nära att Espanyol tog 1p borta mot de spanska mästarna.

Matchen började med stor dominans av Barca som spelade runt bollen och kom till farliga avslut nästan hela 1:a halvlek. Zlatan Ibrahimovic var en väldigt stor del av anfallsspelet i Barcelona och skapade, både åt sig själv och andra, väldigt farliga chanser. 2 gula kort hinner delas ut till Espanyolspelarna samt ett gult till Zlatan som visar temprament mot domaren. I den 31:a minuten dras Xavi ner i straffområdet på ett inlägg och han får straff, dock en ganska billig sådan.

Zlatan ställer sig direkt vid straffpunkten. Han väntar på att bollen ska komma till honom och det gör den också, lägger upp den på straffpunkten och stegar bakåt... MÅL! - En riktig kanon avlossas från 11m och målvakten har inte en suck att rädda den. 1-0 Barcelona.

Efter 1-0-målet fortsatte Barca att pressa och skapade några farliga chanser innan pausvila, läget kändes lugnt.

Domaren blåser igång 2:a halvlek och Espanyol öppnar upp starkt, börjar spela runt bollen och skapar chanser direkt i 2:a.... Barcelona tappar mer och mer och slår många felpass (för ovanlighetens skull) och det är tack vare Espanyols smarta press. Matchen fortsätter och Espanyol skapar många målchanser som räddas av, den än så länge, bästa målvakten i La Liga, Victor Valdes.

Dock får inte Espanyol in bollen i nät även om de spelar bra, matchen lider mot sitt slut och det blir allt fler avblåsningar, viktiga spelare i Barcelona byts ut (Zlatan, Pedro, Toure), i mån om att behålla dessa skadefria inför kommande matcher. Det är ingen vacker fotboll vi får skåda sista kvarten utan det känns som om matchen är ganska död, även om Espanyol får några fasta situationer på offensiv planhalva.

93 minuter spelades på Camp Nou och den enda målskytten i matchen, Zlatan, kan känna sig nöjd över sin insats (i alla fall i den 1:a halvleken)... Svensken ligger nu 1:a i den Spanska skytteligan tillsammans med David Villa, som har en match mindre spelad, på 11 mål.

Europas bästa lag

Detta är Euro-laget enligt mig.

Vi har en stark elva med Valdes i mål osv. Som ni ser är det ganska mycket Barca och laget ligger mig varmt om hjärtat. Kaptenen var det ingen tvekan om, en spelare som inte bara spelar med hjärtat för sitt lag/klubb/land utan även har goda ledaregenskaper. Min teori är att ha ett starkt sammanhållet lag med spelare som kan spela tillsammans men även spelare som kan prestera individuellt.

Barca, barca och åter barca kanske ni säger. Jag säger då, ett av världens bästa klubblag har något att bidra med.

Tack för mig! //wissam

Helgens rysare?

Real Madrid tog emot Almería hemma och det var en match som real, enligt förväntningar, skulle vinna enkelt... och för att Barca inte skulle få allt för stor ledning i tabellen var de tvugna att vinna denna match.

Men så blev det inte. Det hela började med Real som öppnar starkt och skapar efter 3 minuter en het chans men Almería-målvakten är på rätt plats (som strorspelade hela matchen igenom och räddade Almería ett flertal gånger) Real fortsatte sätta press och Ramos nickade in 1-0 till Madrid i den 31:a minuten (efter ett litet tveksamt häng på en Almeria-back när Ramos nickade in bollen), det såg ut som att hemmalaget gick mot en vinst. Men Almería gav inte upp hoppet om att gå därifrån med poäng. Efter ett bra spel hela första halvlek av Real gick dom till omklädningsrummet med ett ganska starkt självförtroende och en jublande publik i ryggen.

MEN i den 58:e minuten kvitterar Fernando Soriano för Almería och det är match igen. Och mer match skall det komma bli, för i 62:a minuten sätter Kalu Uche mål och bortalagen hade vänt matchen till allas stora förvåning.

Real var nu tvugna att lägga i en högre växel, och så gjordes. Efter många farliga chanser och lång press från Real's sida så fick Higuain med sig bollen i straffområdet och kunde lägga in 2-2... Real Madrid fortsatte pressa Almería på ett ledningsmål. Det gav resultat för i den 80:e minuten fäller Almerías målvakt C.Ronaldo i straffområdet och det är en solklar straff. Ronaldo tar några steg bakåt... skjuter... och missar! MEN Benzema kommer snabbt på retur (för snabbt?) och stänker in ledningsmålet. Nu ser det mörkt ut för Almería som inte haft så mycket att sätta emot de senaste minutrarna.

Bara några minuter senare (84') gör Higuain ett fantastiskt förarbete när han löper förbi sin back och spelar in bollen perfekt till C.Ronaldo som kan lägga in den i kassen och 4-2 är ett faktum.

Pelligrini gör några taktiska byten och vill säkra de 3 poängen.

Dock händer detta i slutet av matchen som är en ganska onödig förlust för Real när man möter Valencia i nästa La Liga match:
85' C. Ronaldo (Gult kort)
89' C. Ronaldo (Gult kort = Rött)

Real går mot en seger som höll på att bli något av en rysare hemma på Santiago Bernabeu.